Vrienden van

Het realiseren en het manifesteren van NoordenLicht gaan we Samen doen! Het mag een plek voor en door gelijkgestemden worden. Een ontmoetingsplek om samen te Zijn, samen te bouwen en te creëren.

Het bos heeft 30 jaar geen onderhoud gehad. De droogte van afgelopen jaren heeft vrijspel aan de Letterzetter gegeven, een torretje die bomen in droogte aantast en onder de barst gangen vreet. Dit verbreekt de sapstroom, waardoor de boom na enkele jaren het loodje legt. Daarnaast heeft er een jaar geleden een grote brand naast het bosperceel gewoed, waardoor de kronen van de bomen te hoge hitte hebben ontvangen. Hierdoor zijn er naar schatting zo een 300 bomen dood gegaan. Deze gaan we verwijderen, waardoor er ruimte komt voor zowel de bebouwing van het centrum als voor nieuwe aanplanting, die later dit jaar aangeplant zal gaan worden. We streven er naar om zoveel mogelijk bomen te laten staan, die in staat zijn zelfstandig voort te leven. De lege plekken die zullen ontstaan bepalen mede de positie van de bebouwingen van het centrum. We passen de plannen aan, aan het bos.

Edelstenen en Zwerfkeien:

Voor oa het te maken medicijnwiel ben ik op zoek naar grote ruwe edelstenen, maar ook grotere keien. Heb je stenen die terug naar de aarde mogen, geef ze een nieuwe plek in het wiel of elders in het bos. 

Helpende Handjes:

Het komende jaar worden er regelmatig bosklusdagen georganiseeerd. Laten we samen komen om dode bomen op te ruimen, de basis voor het centrum neer te zetten en niet onbelangrijk met elkaar de energie weg zetten. Dit ontstaat door er te zijn, gezellig samen te zijn en onze gezamelijke intenties te uiten.

Tijdens de bosklusdagen kun je een aantal uur tot hele dagen jouw bijdrage leveren. Net hoeveel energie en ruimte je hebt. Ben vooral je jezelf, dan ben je op je leukste.

Tijdens de bosklusdag wordt er goed voor je gezorgd, middels gezonde energie-gevende maaltijden tijddens iedere pauze. (ca om de 2 uur.)

Indien je een kettingzaag (met beschermende kleding) neem deze heel graag mee. Ook tuinhandschoenen en gehoorbescherming is prettig werken.

Veiligheid staat voorop, let op elkaar, zeker op de mensen met machinerie in handen. Blijf minmaal 50 meter uit de buurt van omvallende bomen. Creëer een team, zodat je met elkaar een plan maakt binnen het project waar je die dag aan werkt. Zodat er efficiënt en veilig gewerkt kan worden.

Er is een kamp opgezet, waar we gezellig samen kunnen rusten. Daar is ook een eenvoudige potti potti toilet. Hou deze met elkaar een schoon.

De komende data zijn er bosklusdagen:

 • Zondag 10 oktober. 
 • vrijdag 22 zaterdag 23 en zondag 24 oktober.
 • Zaterdag 6 november: Oogstdag zaailingen i.s.m. Meerbomen.nu

De klussen die gedaan kunnen worden:

 • 💪De omgezaagde bomen schoon zetten en in stukken zagen.

 • 💪 Houtwal in een cirkel stapelen 

 • 🌞 Gaatjes boren voor insectenhotels in leuke symbooltjes.

 • 🌞Schapenwol tussen de houtwal proppen.

 • 🌲Takken versnipperen

 • 🌲Met de trekker boomstammetjes verplaatsen.

 • 💪Met de bosmaaier een nieuw pad vrij maken.

 • 🌞Bloembollen planten en zaaien.

 • 🌞Varens verplanten.

 • 🌲Haardhout opstapelen.

Ik heb 2 kettingzagen en een bosmaaier met 3 zaagbroeken en 3 helmen beschikbaar.

Heb je zin om lekker buiten te spelen en zie je 1 van de bovenstaande taken wel zitten, geef dan even een berichtje.

💜Samen creëren we NoordenLicht💜

We werken van half 9 tot ca half 5. Je bent vrij om  later te komen of eerder te gaan. Naast ree, das, vos, eekhoorn, marters en talloze vogels, leeft familie mug ook in het bos. Bescherm jezelf hier eventueel tegen.

Wil je een handje helpen? Stuur een berichtje naar Nuttah Nakota via whatts app, messenger of telegram. Mail wordt slecht beantwoord..... Aangezien ik het best heel druk heb, kan het zijn dat ik niet meteen antwoord. Vergeef het me, kom lekker naar het bos, mocht je geen antwoord gekregen hebben.

Het is niet toegestaan om buiten de bosklusdagen in het bos te vertoeven!

© 2021 - 2022 Noordenlicht.nu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel